Thursday, February 23, 2012

tak jujur??

Dekat luar tue riuh, tapi jiwa terasa sepi..

Dekat luar tue kan, raaamaaaaaaiiiiiii yang mendampingi, tapi tetap berasa sunyi..

Kenapa agaknya ek??

Kini aku menjadi terlalu terlalu terlalu x jujur dengan diri sendiri..

Kalau dulu belog lah tempat aku mencurah rasa, kini x lagi...

Terlalu banyak luahan yg aku simpan dalam hati.hingga di hatiku telah kekurangan ruang untuk menampung memori..


~ada sapa2 sudi nk bagi pinjam hati x?? Kita nk tumpang simpan harta karun yg ada dalam hati ni lah~


Published with Blogger-droid v2.0.4

Wednesday, February 22, 2012

ehem


semua yg bertudung hitam adalah hasil contengan saya


solekan tunang adik ipar




TERINGIN!!!
teringin nak belajar teknik solekan dgn lebih mendalam..

TERINGIN!!!
nak ada testimoni yg sudi merelakan wajahnya diconteng oleh saya..

ada sape2 minat x??
pm sy kat fb eh..
=)
(ini siriyez tahu)

Thursday, February 16, 2012

sesi melayan perasaan

Harini hari khamis ~ x sabar nk esok.. wuwuwuwu.. since cuti untuk hari sabetu telah diapprove oleh encix bos, since encix rumet ade kerja dan sy kena stay diplomatik smpai jam 6pm, makanya, kaki dilangkahkan menuju tutti frutti..

Apelagi kalau x melayan tf tart my fav flavour.. x manis n masam2 gitu.. apebila dimakan dgn bubble yg akan pecah meletus n mengeluarkn bunyik tussss gitu.. ditambah pula dgn choco flavour yg ade kecap2 pahit tue dan yg penting x manis.. oke trademark ptg ini adalah "x manis" wuwuwuuwuww


Emm kepala hotak pulak sebenarnye tngh melayang kt kg.. trase rndu sgt2 kat kg.. (tibe2 sayu)


~xpelakalauawakxappreciateapeygdiawat,sydoasatuharinantiawaksedardiabaikdandiasayangawak~


Okebye!!!


(Td berniat nk update entry pnjng2 dn berunsur kegembiraan, tp tibe2 touching)


Published with Blogger-droid v2.0.4

Wednesday, February 15, 2012

i'm homesick!!

Sy rindu rumah sy.. sy rindu bau yg ade kat uma sy.. sy rindu org2 yg ade kat uma sy.. emm lagik sy rindu ape yer?? Sy rindu semualah yg ade kat rumah sy tue, semut2, cicak2, burung2.. wuwuwuwuw


Lagik2 bile smlm dpat panggilan hangit dr si kemetot zaquan tue.. wuwuwuuwuww.. lagik lah rinduuuuuuuuuuuuuuuuuuu


Cepatlah sabetu!!!


Published with Blogger-droid v2.0.4

Monday, February 13, 2012

hari pertama

Godeh2 pc office, then terjumpa quote yg sgt2 ohsem.. cayalah!!!


Published with Blogger-droid v2.0.4

Sunday, February 12, 2012

antara yg suka dan yg perlu

Skang ni sdg berada di roof cafe bukit bintang (sory kalau salah name restoren), berehat dan makan setelah puas berseronok ronok melihat manusia bergendang, menyanyi dan menari di bukit bintang..


Mmg sgt2 enjoy melihat manusia bergembira dlm landasan yg betul.. berkongsi kesenian dgn pelancong dari negara luar.. ouh malaysia is a great country!!


Mate yg mulanya mengantuk jadik segar bugar, langsung x terasa penat even kena berdiri lebih dua jam.. emm nape gaknye yer??


Emm ahhaa.. akhirnye sy mengerti.. jiwa sy terbuai, kerana ini mmg jiwa sy.. sy berada di lapangan sy sndiri.. dan kerana itu sy sgt bergembira...


Antara yg kita suka dan yg kita perlu.. ehem.. majoriti dari kita memilih melakukan yg kita perlu dr yg kita suka.. kenapa yer??


Tiada pilihan atau peluang yg tiada... mungkin!!


Dlm hidup ni hanya beberapa kali sy berpeluang melakukan apa yg sy betul2 suka.. ketika di teknik dan yg terakhir kali di jakarta mac tahun lalu.. dan sy benar2 bahagia..


Semoga tuhan memberi peluang dan jalan buat sy, melakukan apa kesukaan sy.. amin Ya Allah


Published with Blogger-droid v2.0.4

Saturday, February 11, 2012

rumah itu perkara membosankan?? ye ke??

Bosan ke duduk rumah?? Emm bagi sy tidak!! Sy sayang rumah sy.. bagi saya rumah itu menyamankan, memberi perlindungan, penuh kebahagiaan dan memberi keselesaan kpd penghuni di dalamnye.. sejak berkahwin dan tinggal di rumah sendiri, x pernah sekalipun sy bosan di rumah.. banyak je bnda sy boleh buat di rumah.. memasak, membasuh, mengemas, mengemop, menonton tv dan muvie, mengupdate blog, memfacebook, meniaga online dan mcm2 "MEm" lagi yg sy boleh buat kat uma..

Tapi kenapa ada yg cakap sy bosan di rumah??

@.@


~mulai minggu depan, isnin 13hb feb, sy da xkn bersama dgn rumah kesayangan sy lagi ~ berfikir positif, dan segala luahan pendamlah dlm hati ~ everything will be fine, insyaallah~


Published with Blogger-droid v2.0.4

Friday, February 10, 2012

testing testing..

Arini pegi MARKET.. bukan mini market or super market yer.. tp market yg berada di dlm hp.. lantas try download blogger.droid..

Setelah berhasil maka dgn jakun dan bataknye terus update blog melalui chachacha..

Setelah itu tersenyum puas.. balik uma nk check hasil.. kalau mmg entry ni bejaye di update melalui hp, maka ari2 yg mendatang boleh selalu menggunakannye agar blog tidak lagi dipenuhi sawang.. wuwuwuww


Published with Blogger-droid v2.0.4

Sunday, February 5, 2012

hati

hati saya terasa sayu.. terasa kosong.. saya memandang ke depan, tajam2, dalam2.. tp hakikatnya saya tak melihat apa2.. hanya gelap, tanpa sedikit pun cahaya..

hati saya terasa rindu.. terasa mahukan sesuatu.. puas saya fikir, puas saya cari,, namun yang dirindu masih tak ketemu...

hati saya terasa ingin meluah sesuatu.. puas saya cuba melontarkan luahan, namun yang keluar hanya kebisuan.. saya tak mampu..

saya pandang kamu.. saya sentuh wajah kamu.. saya peluk kamu kuat2.. saya nampak kamu dekat.. tapi saya terasa kita berjauhan.. kenapa?