Friday, September 16, 2011

HAPPY BIRTHDAY MALAYSIA

hye all's
pagi2 lagi da terase nak update blog
pikir punye pikir punye pikir
ouh ^.^
baru teringat hari ni adalah hari ulang tahun Malaysia ditubuhkan
atau kite bley panggil HARI MALAYSIA
atau HAPPY BIRTHDAY MALAYSIA
=)

~patut lar dari semalam i wonder,, nape ramai org yg keluar malam tadi yer~
:: My Lychee kuar ngan kwan2 dia having mangkuking @ bowling ::
:: my hoursemate lak plan mahu keluar liburan & nonton same bf dia ::
cume aku jek yg duduk diam2 kat uma layan cite barbie & snow white
ouh!!!
then pagi tadi kemain semangat kan kejut My Lychee bangun pi keje
(kejut dgn penuh semangat & sgt berharap dpat ikut beliau pi keje sebenarnye)
teheee
malu jek sb arini My Lychee mmg bagi sume worker dia cuti
huhuhuuu
=.=

hmm okelah
i'm not the right person to tell you about MALAYSIA DAY
(sb dulu selalu jek berangan + tido time subjek sejarah,, nasib baik form 6 sejarah xdapat C)
=.=

but ape yg boley aku kongsikan is
seharusnya jauh di sudut hati kita sekarang mempunyai rasa & getaran
SAYA CINTA MALAYSIA

the most thing i'm very proud to be MALAYSIAN is
seburuk mana pon keadaan kat luar negara seperti kt SYRIA, MODAGISHU, PATTANI & etc,,
tapi kita kat malaysia tetap aman damai sejahtera
ALHAMDULILLAH

yep,,
memang ade kejadian2 yg x diingini seperti beberapa peristiwa rusuhan telah berlaku
namun, ALHAMDULILLAH
secara keseluruhannya hidup kat negara kita masih aman.. 
macam yg GF sy YART,, tulis kat blog dia
xde lar sampai kite kena tidur bawah jambatan,, tak begitu cik konah??
ALHAMDULILLAH

sejujur-jujurnya,, jauh di sudut hati aku selalu berdoa agar
TUHAN PELIHARA KEAMANAN & KESEJAHTERAAN HIDUP DI BUMI MALAYSIA
sejujur-jujurnya aku seorang yg sgt takut dan benci dgn peperangan,, keganasan,, kekecohan,,
sb aku selalu fikir,,
kalau negara kita nih kucar-kacir, bergaduh sesama sendirik,,
then ada plak pihak luar yg dtg serang or buat kacau,, 
KAT MANE NANTI KITA NAK SOROKKAN DIRI??
kalau kat uma sendiri pon boley kena bom.. so,, kita nk duduk kat mane??
bawah katil?? shelter bawah tanah?? atas bumbung?? dalam dinding??
no my dear..
if that bad situation happen,, there is no one place is save for you
SANGGUP KE KITA NAK LIHAT INSAN2 KESAYANGAN KITA GUGUR REBAH KE BUMI KERANA NAK PERTAHANKAN KITA???
ouh tidak!!!

alangkah manusia putus cinta saja sudah bisa menangis guling-guling dan tertonggeng2
apatah lagi kalau kehilangan keluarga yg kita cinta
dan apatah lagi kalau kita kehilangan KEAMANAN negara kita
nauzubillah

~ al-fatihah buat pejuang2 kita yg terkorban kerana menyelamatkan negara dulu ~
sesungguhnya titisan darah kalian pejuang yg kami cinta membolehkan kami menghirup udara nyaman pada hari ini..
ALHAMDULILLAH
kan kami pelihara pengorbanan kalian,,
agar anak cucu kami nanti tidak kan menghidu bau hamis darah akibat pertempuran sesama insan
INSYAALLAH

SALAM SATU MALAYSIA BUAT SEMUA


Wednesday, September 14, 2011

keletihan

lihat2.. gambar kat atas tue.. cukup x untuk menggambarkan keletihan aku sekarang nih.. huhuhuu
nak tahu kenapa aku letih sampai tertidur-tidur depan lappy dengan mulut ternganga tue?? hohooo
actually dari petang semalam aku busy meng'renovate' my belove baby blogy nih.. 

meseti ade yg cakap, 'alah apelah yg dipenatkan sgt.. renovate blog jek pon.. bukan renovate rumah'... hohooooo.. ye anda anda semua,, memanglah renovate blog tak sepenat renovate rumah.. lagipun kalau nak renovate rumah pergilah contact my lychee.. dia pakar dalam bab tue.. eh eh,, tetiba jek masuk nama my lychee pulak kn...

oke lah.. pasal penat x penat renovate blog nih kan.. yelah,, aku nih kan kategori 'buta IT' sikit.. so kalau nak renovate blog,, haruslah juling bijik mata melihat, membelek, mencuba, meng'remove', dan 'meng' 'meng' yg sewaktu dengannya.. kalau da pakar tue, lain lar pulak ceritanye cik konah.. sambil pejam mata,, sambil sebelah tangan pegang mug macam gambar kat atas tue pon aku boleh renovate blog.. 'nampak beno nipunye kn kn'

teeheeee

okelah.. aku nak sambung on9.. kali nih on9 yg memberikan manfaat plak.. hah,, ape tue on9 yg memberikan manfaat?? aku nak on9 carik koje ler.. ingat dengan mengangkang depan lappy sambil makan kuaci,, ko boleh dapat puluhan ribu setiap bulan?? ouh pasti boleh... BOLEH BLAH!!! adius..









miahahahaa 
brutal kew x brutal
aku punye penutup entry
kali nih..




Tuesday, September 13, 2011

my BLOG is UNDER RENOVATION
sorry for
INCONVENIENCE
tq

Thursday, September 8, 2011

kisah berpicnic di hari raya

pada 03/09/2011 bersamaan raya kelima yg lepas,, aku ngan seluruh kaum family aku,, kiteorang pegi picnic kat tanjung sepang,, kota tinggi,, johor.. kiteorang pi private beach jek, sb saje nk lepak2 & mencarut tanpa gangguan sesape.. (tang mencarut itu hanya perisa tambahan penyedap rasa jek yer).. yg syoknye picnic kali ni,, semua adik bradik aku yg 5 ketul tue dapat join,, selalu mmg payah kiteorang nk kumpul ramai2 sb abang aku yg sulung tue keje yg ya ampun payah nk cuti.. bakal2 family pon ade join skali,, sape lg kalau bukan incex tunang & ehem2 abg aku.. teeheee

kiteorang sewa chalet sb mak aku nih nk layan feeling sambil2 duduk2 kt serambi chalet.. wahhaaa... 
aku skang da trkena badi malas nk taip panjang2, so ape kate moh layan gambau2 jek kt bawah ek..
zasssss!!!!!!

lihat,, ada orang ngah dating lah =.=

incex yg sgt rajin memasak
(nk bodek ler tue,, teehee)

anak dare vs mak dare
with my siz
our third generation
memancing dgn bersungguh2
dapat ikan kecik jek,, tp banyak.. boley lah.. teehee
dua orang budaq senget
last picture b4 meninggalkan lokasi

=)

Tuesday, September 6, 2011

selamat hari hari


selamat hari raya,, hari untuk kita bersuka ria
lalallala

di kesempatan ini aku ingin mengucapkan SELAMAT HARI RAYA IDUL FITRI
buat semua
mohon maaf kalau terdapat salah silap
sama ada lam bentuk perbuatan mahupun kata-kata
juga mohon dihalalkan makan minum
terambil atau ter ter yg lainnya
moga IDUL FITRI kali ini memberi kebahagiaan kepada kita semua
amin

wahhaaaa
begitu ketinggalan penulis blog ini yer 
sudah di hari kelapan berhari raya baru sibuk2 nk hupdate ucapan raya
=.=
teeheee

sebenarnye aku sgt sibuk di hari raya ini
kalau x percaya zoom pix2 kt bawah ni hah

:: sibuk raya bersame keluarga ::

:: sibuk melayan tunangan yg datang berkunjung ::

:: sibuk beraya di tepi jeti ::

:: sibuk beraya dgn tunangan ::

:: sibuk mengusya anak orang ::


:: sibuk terjah uma orang ::


:: sibuk menjahanamkan umah orang ::

:: sibuk berpicnic bersame keluarga ::

dan bermacam2 jenis kesibukan lagi lar yg payah ntok dirungkaikan
wahhhaaaa

oke,,
pape pun raye ni tetap meriah & happening
sb dapat kumpul sume adik beradik yg 5 ketul tue
then ni raye pertama sebagai tunangan orang
teeheee
then yg paling meninggalkan moment terindah adalah

ini mungkin raya terakhir aku sebagai seorang ANAK DARA!!!!
waahhhhh

kalau dr kecik sampai umur aku skang 23 tahun,,
aku asyik collect duit raya dari incex ayah,,
so mulai tahun depan,, kebiasaan tue akan sedikit berubah..
maybe incex ayah da x bermurah ati nk bg aku duit raye lagi
n aku plak da kne belajar ntok collect duit raye dr incex suami 
bhahahhaa

= cepat ler raye aji =
teehheeee