Thursday, April 12, 2012

quick entry before tomorrow

:: happy birthday to me, happy birthday to me, happy birthday happy birthday, happy birthday to me :: cepat2 ramai2 nyanyikan lagu happy birthday for me =.=
since tomorrow is my birthday, i'm wondering what i will get on that day.. hahaa tak malu, mengharap lagi hadiah birthday sedangkan diri itu sudah tua pfftttt
emm actually aku tak expect pape pon for my birthday.. mcm tahun lepas, encix rumet (ketika itu masih bergelar tunangan) belikan hadiah yang diberi lebih awal dr hari kejadian dan masa hari kejadian, aku ikut dia pergi bekerja sambil makan KFC.. aww so sweettttttt

cincin lamaran @ risikan x rasmi =)
untuk tahun nih, aku teringin nak bake something for my birthday.. samada cupcakes, or cake ice-cream.. tapi memandangkan kelengkapan membaking yg tidak berapa nk lengkap membuatkan aku berfikir seploh kali semula ttg rancangan aku sebentar tadi.. 

 so siapa2 yg berhajat nk wish birthday kat aku sapa2 yg sambut birthday, kat sini aku nk share sikit ucapan menyentuh kalbu yg boleh kita praktikkan agar ucapan tersebut lebih mennggalkan kesan..


berikut adalah ucapan bermakna dalam bahasa omputeh Inggeris :-


:: Thinking of you with love on your birthday and wishing you everything that brings you happiness today and always.
::  To the world, you may be one person. But to me, you are the world.
::  It is not being in love that makes me happy but it is being in love with YOU that makes me happy.
:: Next to you is one of my favorite places to be. Happy Birthday
::  You get lots of greetings for your birthday but this one comes to you with all of my love.
::  It takes only a few seconds to say I love you but it will take me an entire lifetime to show you how much.

credit to bicara romantis for the awesome finding.. lovin it!!!!

biasa kalau ucapan dalam bahasa melayu, kite selalu dengar benda yang sama, selamat hari jadi, semoga panjang umur, dimurahkan rezeki.. itu mmg typical birthday wishes yg berderet kita dapat dekat dinding mukabuku kita kan yuu ollsss...

but for me, semenjak umur tehal menginjak ke angka 20-an ni, aku mula tukar ucapan aku kpd sesuatu yg sedikit differ from others..

oke contoh :-
:: SELAMAT HARI LAHIR sayang, semoga Allah memberkati kamu sekeluarga, dan semoga kebahagiaan sentiasa mengiringi kamu dunia akhirat..amin
::   SELAMAT HARI LAHIR sayang, semoga rahmat Allah sentiasa melindungi kamu.. amin insyaallah..
:: SELAMAT HARI LAHIR sayang, semoga dipanjangkan umur kamu, semoga kamu beroleh kesihatan yg baik dan berterusan, semoga diperluaskan rezeki kamu dan semoga kejayaan hidup di dunia dn akhirat menjadi milikmu.. amin..


oke, nilah antara contoh ucapan dan doa yg boleh kita sampaikan kat kawan2 yg kita sayang.. tak semestinya panggilan sayang tue hanya untuk bf/gf/husben/wife saja tau.. untuk kawan2 yg selam ani banyak buat kite senyum happy dan ketawa pon boleh.. 


lagi satu nk kongsi sikit, kalau kita doa semoga orang tue akan dapat rezeki, jgnlah kita doakan "murah rezekinya" untuk org tue.. nnt rezeki yg nk masuk pun "murah" atau sikit.. kan lebih elok kita doakn diperluaskan rezeki baginya.. kan kan


emm okela.. got to go.. semoga perkongsian ini memberi manfaat kpd anda.. terimakasih

No comments:

Post a Comment