Friday, September 16, 2011

HAPPY BIRTHDAY MALAYSIA

hye all's
pagi2 lagi da terase nak update blog
pikir punye pikir punye pikir
ouh ^.^
baru teringat hari ni adalah hari ulang tahun Malaysia ditubuhkan
atau kite bley panggil HARI MALAYSIA
atau HAPPY BIRTHDAY MALAYSIA
=)

~patut lar dari semalam i wonder,, nape ramai org yg keluar malam tadi yer~
:: My Lychee kuar ngan kwan2 dia having mangkuking @ bowling ::
:: my hoursemate lak plan mahu keluar liburan & nonton same bf dia ::
cume aku jek yg duduk diam2 kat uma layan cite barbie & snow white
ouh!!!
then pagi tadi kemain semangat kan kejut My Lychee bangun pi keje
(kejut dgn penuh semangat & sgt berharap dpat ikut beliau pi keje sebenarnye)
teheee
malu jek sb arini My Lychee mmg bagi sume worker dia cuti
huhuhuuu
=.=

hmm okelah
i'm not the right person to tell you about MALAYSIA DAY
(sb dulu selalu jek berangan + tido time subjek sejarah,, nasib baik form 6 sejarah xdapat C)
=.=

but ape yg boley aku kongsikan is
seharusnya jauh di sudut hati kita sekarang mempunyai rasa & getaran
SAYA CINTA MALAYSIA

the most thing i'm very proud to be MALAYSIAN is
seburuk mana pon keadaan kat luar negara seperti kt SYRIA, MODAGISHU, PATTANI & etc,,
tapi kita kat malaysia tetap aman damai sejahtera
ALHAMDULILLAH

yep,,
memang ade kejadian2 yg x diingini seperti beberapa peristiwa rusuhan telah berlaku
namun, ALHAMDULILLAH
secara keseluruhannya hidup kat negara kita masih aman.. 
macam yg GF sy YART,, tulis kat blog dia
xde lar sampai kite kena tidur bawah jambatan,, tak begitu cik konah??
ALHAMDULILLAH

sejujur-jujurnya,, jauh di sudut hati aku selalu berdoa agar
TUHAN PELIHARA KEAMANAN & KESEJAHTERAAN HIDUP DI BUMI MALAYSIA
sejujur-jujurnya aku seorang yg sgt takut dan benci dgn peperangan,, keganasan,, kekecohan,,
sb aku selalu fikir,,
kalau negara kita nih kucar-kacir, bergaduh sesama sendirik,,
then ada plak pihak luar yg dtg serang or buat kacau,, 
KAT MANE NANTI KITA NAK SOROKKAN DIRI??
kalau kat uma sendiri pon boley kena bom.. so,, kita nk duduk kat mane??
bawah katil?? shelter bawah tanah?? atas bumbung?? dalam dinding??
no my dear..
if that bad situation happen,, there is no one place is save for you
SANGGUP KE KITA NAK LIHAT INSAN2 KESAYANGAN KITA GUGUR REBAH KE BUMI KERANA NAK PERTAHANKAN KITA???
ouh tidak!!!

alangkah manusia putus cinta saja sudah bisa menangis guling-guling dan tertonggeng2
apatah lagi kalau kehilangan keluarga yg kita cinta
dan apatah lagi kalau kita kehilangan KEAMANAN negara kita
nauzubillah

~ al-fatihah buat pejuang2 kita yg terkorban kerana menyelamatkan negara dulu ~
sesungguhnya titisan darah kalian pejuang yg kami cinta membolehkan kami menghirup udara nyaman pada hari ini..
ALHAMDULILLAH
kan kami pelihara pengorbanan kalian,,
agar anak cucu kami nanti tidak kan menghidu bau hamis darah akibat pertempuran sesama insan
INSYAALLAH

SALAM SATU MALAYSIA BUAT SEMUA


No comments:

Post a Comment